• Duinen Zathe
  • Dierenpark Emmen
  • Groningen
  • Bonte Wever
  • Speelstad Oranje
Beschikbaarheid en tarieven van de BosBungalows in Drenthe

Omgeving BosBungalows in Drenthe

Op het recreatiepark zijn diverse speeltuintjes, een super grote air trampoline van 9 x 11 meter, 2 buitenzwembaden, een binnenspeeltuin (nieuw in 2015!), een kantine, recreatieruimte, snackbar, receptie en wasserette. Tijdens het hoogseizoen is er een recreatieteam aanwezig. Zij organiseren activiteiten voor jong en oud.

  • Nationaalpark Drents- Friese Wold
  • Wandelen, fietsen, Mountainbiken
  • Paardrijden in het bos
  • Sfeervolle authentieke Drentse dorpjes
  • Zwemmeertje op 3 km

Hunebedden

Wie aan Drenthe denkt, denkt al snel aan hunebedden. De hunebedden zijn al meer dan 5000 jaar oud. Bij een hunebed sta je oog in oog met de prehistorie.

De hunebedden in Diever of Havelte zijn op fietsafstand van de BosBungalows. Wil je meer weten over hunebedden? Bezoek dan eens het hunebedcentrum in Borger om terug te gaan naar de prehistorie.

Drents-Friese Wold

De bungalows liggen in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Dit park is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. 6150 hectare bos- en heidegebied op de grens van Friesland en Drenthe, bij uitstek geschikt voor wandel- en fietstochten.

Bij het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold kom je meer te weten over het natuurgebied. Hier zijn ook leuke routes te vinden.

Het Aekingermeer

Het Aekingermeer ligt verscholen in het groen. Het meer ligt midden in het natuurgebied Aekingerzand op nog geen 3 kilometer van de BosBungalows. Een prachtig natuurgebied wat je echt gezien moet hebben.

Je kunt heerlijk wandelen door het Aekingerzand, een heide- en stuifzandgebied. Ieder jaargeteide heeft zijn charme en is de moeite waard. Het Aekingermeer is een zeer schone zwemplas en ideaal voor kinderen, omdat de bodem langzaam afloopt.

De heide

Drenthe is de dunst bevolkte Nederlandse provincie. Natuur is de norm! Dichte bossen, schaapskudden op de paarse heide, zandverstuivingen, vennetjes etc etc. Vanaf de BosBungalows loop je zo de heide op en kom je al snel diverse dieren tegen. Tip:op een heldere nacht sterren kijken op de heide of een picknick bij kaars- en sterrenlicht.

Speelstad Oranje

Speelstad Oranje biedt eindeloos veel speelplezier voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Een reusachtig attractiepark dat zo groot is als vier voetbalvelden. Zweefmolen, achtbaan, piratenschip, midgetgolfbaan, trampolines, luchtfietsparcours, glijbanen en botsbootjes etc etc. Écht teveel om op te noemen! En 365 dagen per jaar geopend!

Speelstad Oranje

Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha: hét pretpark voor een compleet en betaalbaar dagje uit. Een overzichtelijk en sensationeel park vol spannende attracties en theater. Gezellig voor het hele gezin. Duinen Zathe ligt op ongeveer 8 km van de BosBungalows. In de lente en zomer is het park iedere dag geopend!

Duinen Zathe

Zwemmen

In de omgeving zijn leuke zwembaden te vinden. Tip: Ben je (g)een echte waterrat? Ga dan eens naar het Sport- en evenementencentrum De Bonte Wever.

Terwijl de kinderen zich goed vermaken in het subtropisch zwemparadijs, kun je zelf je in het zweet werken in de fitnessruimte of in de winter afkoelen op de half overdekte schaatsbaan.

Bonte Wever

Dierenpark Emmen

Zonnig en warm, regen of vorst, ook bij minder goed weer kunt u zich in Noorder dierenpark prima vermaken.

Want dankzij de vele overdekte verblijven en de talrijke boeiende exposities, bent u de hele dag onder de pannen. Bekijk alle dieren van dichtbij. Volgens een test van de ANWB is het Dierenpark Emmen de leukste dierentuin van Nederland.

Dierenpark Emmen

Steden

Assen en Groningen zijn leuke steden. Groningen is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Een goede reden om een bezoek te brengen.

De Groninger binnenstad gooide hoge ogen door veelzijdigheid, hoogwaardige inrichting, goede bereikbaarheid, gastvrijheid én veiligheid. De architectuur is erg fraai, een stadswandeling is echt de moeite waard.

Groningen