• Hoge Veluwe
 • Veluwe - Hubertusslot
 • Lumido Natuurpark Berg en Bos
 • Centrum en terrasjes
 • Burgers Zoo
 • Dierenpark Wissel
 • Apenheul
 • Dolfinarium
 • Walibi
 • Paleis t Loo
Beschikbaarheid en tarieven van de BosBungalows op de Veluwe

Omgeving BosBungalows op de Veluwe

BosBungalow 4, 5, 6, 7 en 8 en 11 staan op recreatiepark 't Veluws Hof in Hoenderloo en BosBungalow 10 t/m 21 zijn gelegen op Vakantiepark Lierderholt in Beekbergen. In de omgeving is genoeg te doen, bijvoorbeeld:

 • Vlakbij Nationaalpark Hoge Veluwe
 • Wandelen, fietsen, Mountainbiken
 • Paardrijden in het bos.
 • Grote steden in de buurt
 • Dichtbij attractieparken en dierentuinen

Hoenderloo

In Hoenderloo is de ingang van het Nationale Park de Hoge Veluwe. Hier vind je het Kröller-Müller Museum, Jachthuis Sint Hubertus en het ondergrondse museum Museonder. Een bezoek aan het nationale Park is een echte aanrader.

Wil je het dorp eens op een leuke manier verkennen? Maak dan eens een wandeling aan de hand van de 'Heldringroute'. Je komt dan o.a. langs de beroemde Heldringkerk.

Veluwe - Hubertusslot

Veluwe

De Veluwe is het fiets- en wandelgebied bij uitstek. Wees ontspannen inspannend bezig met als decor de Veluwse natuur! Bossen en heide, ruimte en rust.

Maar ook uiterwaarden, heuvels, valleien en zandverstuivingen, gezellige dorpen, historische stadjes, de Randmeren en bijzondere musea en attracties. Kom en beleef de Veluwe! Bij de wildobservatieplaatsen is het wild, met name vroeg in de ochtenduren of in de avondschemering, vaak goed te zien.

Hoge Veluwe

Recreatieplas Otterlo

Op ca 10-15 km van de BosBungalows ligt een meertje. Zwemmers en zongenieters kunnen terecht op de zandstrandjes. Naast zwemmen en spelen in het water kun je hier ook heerlijk genieten van een plezierige wandeling of gaan vissen of roeien in een speciaal deel van het meer.

Voor de kleine kinderen zijn er speciale speeltoestellen, terwijl wat oudere kinderen veel plezier beleven in het 11 meter hoge superklimnet of op de kabelbaan.

Steden

Leuke steden zijn er genoeg in de omgeving:
Arnhem - ca. 20 minuten autorijden
Amersfoort - ca. 25 minuten autorijden
Apeldoorn - ca. 10 minuten autorijden

Ga op pad en ontdek de schatten van de stad. Een tochtje over de sfeervolle grachten, winkelen, een stadswandeling of lekker een hapje eten/ drinken. Bezoek ook eens de gezellige dorpjes in de omgeving.

Centrum en terrasjes

Burgers' Zoo

Dierenpark. Burgers' Zoo in Arnhem is een park van 45 hectare. Burgers' Zoo is een nieuw type dierentuin. Dieren zitten niet zomaar in verblijven, maar maken deel uit van een groter geheel: een ecosysteem.

Daardoor wordt een dagje Burgers' Zoo een echte ontdekkingsreis. De dieren laten hun natuurlijke gedrag zien, doordat zij in een zeer natuurgetrouwe omgeving gehuisvest zijn.

Burgers Zoo

Dierenpark Wissel

Ervaar de natuur van wel heel dichtbij en ontmoet bijzondere dieren tijdens uw ontdekkingstocht door Dierenpark Wissel. Na iedere bocht wacht een nieuwe verrassing. De heldere beek die door het park stroomt, geeft het park een unieke sfeer.

Het park kenmerkt zich zich door een bijzondere flora en fauna en streven naar een natuurlijke uitstraling. Voor de kleintjes is er ook een grote speeltuin.

Dierenpark Wissel

Apenheul

De apen in Apenheul (Apeldoorn) hebben heel veel vrijheid. In veel bosgebieden wandel je zelfs gewoon tussen de vrije apen. Hoewel, als je er over nadenkt... zo gewoon is dat eigenlijk niet!

De apen die tussen de bezoekers leven, zijn van nature heel vriendelijk en dus ook voor kinderen ongevaarlijk. Een bezoek aan Apenheul is altijd de moeite waard. Of het nu lente, zomer of herfst is.

Apenheul

Natuurpark Berg & Bos

Natuurpark Berg & Bos is een bosrijke omgeving met herten, wilde zwijnen, wandelroutes, vijver, een speelweide en de hoogste uitkijktoren van de Veluwe. Wandelend langs de paden beleeft u de natuur.

De toegang tot het gehele park is gratis. Daarnaast kunt u gebruik maken van betaalde activiteiten zoals 'Het Klimbos'. In de zomer vindt hier het Lumido, een licht- en geluidspektakel plaats.

Lumido Natuurpark Berg en Bos

Dolfinarium

Het Dolfinarium in Harderwijk is uitgegroeid tot een uniek themapark. Het grootste zeezoogdierenpark van Europa biedt een indrukwekkende collectie zee(zoog) dieren, waaronder dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen, zeehonden, roggen en haaien!

Een dag Dolfinarium betekent een dagvullend programma met spetterende shows en voorstellingen. Je kijkt je ogen uit!

Dolfinarium

Attractieparken

Er zijn heel veel attractieparken in de buurt:

- Koningin Juliana Toren in Apeldoorn
- Nederlands openluchtmuseum in Arnhem
- De Spelerij in Dieren
- Kinderparadijs Malenschoten in Apeldoorn
- Veluwse stoomtrein in Beekbergen
- Schateiland in Voorthuizen
En natuurlijk Walibi World in Biddinghuizen.

Walibi

Paleis het Loo

Aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Dit voormalige Koninklijk Paleis is na een grondige restauratie opengesteld voor het publiek.

De kostbaar ingerichte vertrekken geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de tuinen met hun waterwerken en sierlijkbelijnde bloemperken de sfeer van de 17de eeuw ademen.

Paleis t Loo

Krimweg 152, Hoenderloo